Färger & Tyger

Det material som de tycker mest om och använder i tygerna är bomull. Alla plaggen är gjorda utav 100% bomull. Den bomull som används är dubbelspunnen, kommer från Egypten och är av högsta kvalité. 

Levantina – 100% bomull

Levantina är en lätt, mjuk bomull, som vi använder till våra flesta plagg. Den är slitstark, ger en vacker lyster, och kan användas i alla klimat. De använder sig av en mängd olika färger – alla speciellt utvecklade för att kunna bevara sin fina färg, trots att man använder sina plagg ofta. Det finns färger för alla slags utseendeen och personligheter.Crystal – 100% bomull

Crystal är vårat finaste och mjukaste bomullstyg. Det är ofta jämfört med silke. Tyget är dessutom lite glansigare än våra andra tyger och det ger kläderna en fantastisk lyster. 

Fördelarna med bomull är många, den är: 

· Slitstark

· Låter huden andas när det är varmt

· Bekväm och mjuk mot huden

· Lätt att tvätta

· Torkar snabbt

· Antistatisk

Kläder som är gjorda av bomull är dessutom allergifria. En ytterligare fördel med bomull är att den tål sterilisering, något som kan vara viktigt inom tand och sjukvård. Genom att bearbeta bomullen på olika sätt kan vi erbjuda olika slags bomullstyger:

· Crystal

· Levantina

· Garbardine

· Poplin

Gabardine – 100% bomull

Gabardine är ett tjockare bomulls tyg och används i flera utav vara rockar och byxor. Tyget är utvecklat och vävt på ett sådant sätt  som gör att den tål mycket slitage. Gabardine finns endast i vitt.

Poplin – 97% bomull, 3% elestan

Vårt poplin är ett bekvämt tyg som andas, torkar snabbt och endast behöver lätt strykning. Poplin finns att få i ett fåtal utav våra färger.