Tyg och färger

Pastelli är främst kända för sina tyger, dels på grund av den höga kvalitén de håller men även för färgerna som håller sig tvätt efter tvätt. Man använder sig främst av bomull som man endast tar från Egypten och södra Amerika eftersom det är där den bästa bomullen odlas. Bomullen är dubbelspunnen och man använder sig av äldre teknik för att bara använda de längsta och bästa fibrerna.

Alla tyger tillverkas och färgas i Italien och testas flera gånger under tillverkningsprocessen. Det är viktigt att man följer de tvättråd Pastelli ger för att plaggen skall behålla sin vackra färger under lång tid.

Bomullstygerna är allergifria, tål sterilisering och lämpar sig därför utmärkt till tand- och läkarvård.

Levantina (160g) – 100% bomull, dubbelspunnen, långa fiber. Mest använda tyget som finns i sjutton olika färger.

Gabardine (220g) – 100% bomull, dubbelspunnen, långa fiber. Finns endast i vitt och används främst till rockar och byxor, mycket slitstarkt eftersom det är ett tjockare tyg.

Freedom (130g) – 100% bomull, dubbelspunnen, långa fiber, lättstruket. Detta är ett lite tunnare tyg med fantastisk lyster, har jeanslook och finns i sex olika färger.

P.E.T. (Polyethylene Terephthalate) ♻ (175g) – 100% syntet av återvunna petflaskor, andas och är strykfritt. Ett lättburet tyg med fint fall, finns i åtta olika färger.

Cotton/Elastan – 95% bomull och 5% elastan. Ett lätt elastiskt tyg som endast finns i vitt.

Mönstrade tyger – 65% bomull/35% polyester och 50% bomull/50% polyester beroende på vilket mönster det är.

Cinz (170g) – 100% bomull, dubbelspunnen, långa fiber. Bomullstyg vävt att likna siden med en glänsande yta, finns endast i vitt.